maandag 10 maart 2008

7 maart 2008


Deze les zijn we begonnen met groepslezen. De groepjes waren iets anders van samenstelling maar het half uur verliep rustig en geconcentreerd dankzij de hulp van een aantal lieve moeders. Na het lezen hebben we samen gekletst over vanalles. Anna had een mooie knuffel meegenomen, Bastiaan een heel interessant engels boekje met experimenten, Jan liet ons het boek van “ Weerwolfje” zien dat hij al helemaal uitgelezen heeft en Nina wilde vertellen over haar broertje die nu bij mij op donderdag in de kleuterklas zit.

Daarna zijn we serieus en hard gaan werken! Eerst met z’n allen de aai- ooi- en oei-woorden besproken en geoefend. Groep 4 heeft vervolgens een werkblad met deze woorden gemaakt uit het werkboek Taaljournaal. (Joost en Ietje hebben elkaar goed geholpen!) Lili is deze les met juf Anke meegegaan en heeft geoefend met de klinkers en de tweeklanken. Stefano en Bastiaan vinden het leuk om te werken uit de begrijpend leesmethode “Humpie Dumpie”. Bastiaan heeft al bijna het tweede boekje uit! Daarna hebben ze beiden gewerkt met de –ng en –nk woorden.

Na de pauze zijn we gaan oefenen met het maken van “nieuwe” woorden. Er mochten geen letters toegevoegd of weggelaten worden, zoals lip-pil, braad-baard, slang-langs en leest-steel.

Uiteindelijk gingen we in de kring zitten en mocht Claire op de vertelstoel zitten om ons iets te vertellen over haar gelezen boek. Ze deed het fantastisch!! Heel ontspannen en rustig heeft ze ons de belangrijkste details verteld. Iedereen was geboeid en er zijn meer kinderen enthousiast geworden om een boek te bespreken. Nina is vrijdag aan de beurt en als Jan ook zijn boek aan ons wil vertellen dan kan dat.
Bastiaan heeft de les afgesloten met het uitleggen van een interessant proefje! Zo kom ik ook steeds meer te weten.

Huiswerk:

Groep 4: Begrijpend lezen tekst “De sterke Nico”.
Jan: Tekst + stencil open- en gesloten lettergrepen.
Bastiaan: stencil blz. 20-21-22
Lili: Leessleutel 1B bladzijde 3 + 4

Geen opmerkingen: